Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

    Την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου οι μαθητές-τριες του Σχολείου μας, με μια μεγάλη γιορτή που ετοίμασαν, τίμησαν την επέτειο του ΟΧΙ του 1940.


    Αρχικά παραδόθηκε η σημαία στους-στις μαθητές-τριες που θα εκπροσωπήσουν το Σχολείο μας σε όλες τις επίσημες εκδηλώσεις της σχολικής χρονιάς που διανύουμε.

                                         Σημαιoφόρος-Παραστάτες-τριες ως 31-1-2013

                                Σημαιoφόρος-Παραστάτες-τριες από 1-2-2013 ως 21-6-2013

    Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο χρονικό του αγώνα και στις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτός εκτιλύχτηκε στα άγρια βουνά της ελληνοαλβανικής μεθορίου καθώς επίσης και στην Εθνική Αντίσταση ενάντια στους Γερμανούς κατακτητές.


Συνέχισαν με ποιήματα και τραγούδια.





    Στο τέλος αποδόθηκε τιμή στους ήρωες του 1940 και της Εθνικής Αντίστασης ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο.


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΠΑΝΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ-ΕΣ

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΧΙ


Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου μας
σας καλούμε στη γιορτή που διοργανώνουμε
για να τιμήσουμε την επέτειο του ΟΧΙ
αυτήν την ΠΕΜΠΤΗ, 25-10-2012 και ώρα 10.15 το πρωί
στο Γυμναστήριο του Σχολείου μας.

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΣΤ1 ΚΑΙ ΣΤ2 ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

     Τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 του σχολείου μας μαζί με τους εκπαιδευτικούς Κουρμένταλα Παναγιώτα και Κριθαρίδη Γιώργο πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης την Τρίτη 16 Οκτωβρίου. Εκεί παρακολούθησαν την έκθεση φωτογραφίας   "TIME IN TURKEY".
        Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων κυκλοφορίας της το 2011, η εφημερίδα “Zaman” οργάνωσε το εγχείρημα “Time in Turkey”, προσκαλώντας 25 διεθνώς αναγνωρισμένους φωτογράφους από διαφορετικές χώρες του κόσμου (συμπεριλαμβανομένου και του Έλληνα Νίκου Οικονομόπουλου) να παρουσιάσουν, ο καθένας με τη δική του οπτική, όψεις και πτυχές της σύγχρονης Τουρκίας, τόσο μέσα από την καθημερινότητά της, όσο και μέσα από τα ιδιαίτερα θέματά της. 
       Αναγνωρίζοντας τις αξίες της πολυπολιτισμικότητας, της ειρήνης, αλλά και της συνεργασίας των λαών μέσω της τέχνης, το ΜΦΘ προχώρησε στη συνδιοργάνωση αυτής της έκθεσης, επιθυμώντας να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην ενδυνάμωση των φιλικών σχέσεων που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.
            Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας χωρίστηκαν σε ομάδες και με την καθοδήγηση της Μαρίας Κοκορότσκου δημιούργησαν τις δικές τους φωτο-ιστορίες βασισμένες σε φωτογραφίες της έκθεσης.
                              Time in Turkey in Thessaloniki   






                                            

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Τα νεοκλασικά κτίρια των Συκεών και της Θεσσαλονίκης

    Οι μαθητές-τριες της Ε2 τάξης με την καθοδήγηση της δασκάλας τους Δάφνης Μπαρμπαγεωργοπούλου έψαξαν και βρήκαν νεοκλασικά σπίτια στις Συκιές και την ευρύτερη περιοχή.

    Ως νεοκλασικά χαρακτηρίζονται τα κτήρια που η μορφή τους έχει πολλά στοιχεία από τους κλασικούς αρχιτεκτονικούς ρυθμούς της κλασικής εποχής.
  Στην Αθήνα έφεραν το νεοκλασικισμό, το 1830, οι Βαυαροί και τον επέλεξαν ως επίσημο αρχιτεκτονικό ρυθμό για τα δημόσια κτήρια.
  Έτσι κατά το 19ο αιώνα αλλά και στις αρχές του 20ου, κτίστηκαν στην Αθήνα πολλά νεοκλασικά κτήρια. Πολλά νεοκλασικά υπάρχουν και στη Θεσσαλονίκη.
Παρακάτω βλέπουμε μερικά από αυτά.










ΟΙ ΣΥΚΙΕΣ ΑΛΛΟΤΕ








                                      ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΚΑΣΤΡΩΝ-ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ




                                                               










    Οι μαθητές-τριες δημιούργησαν Έκθεση Φωτογραφικού Υλικού με νεοκλασικά κτίρια στο Γυμναστήριο του Σχολείου και παρουσίασαν με αυτόν τον τρόπο την εργασία τους στους συμμαθητές-τριες τους.