Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

KAΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-MERRY CHRISTMAS project

Oι μαθητές-τριες του Σχολείου μας στο μάθημα των Αγγλικών με την καθοδήγηση της καθηγήτιας τους κ. Παπαδάτου Θεανώς δημιούργησαν την παρακάτω εφημεριδούλα. Δείτε την :





                     Υπεύθυνη Εκπαιδευτκός: κ. Παπαδάτου Θεανώ Π.Ε-Ο6

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

XΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!


Η ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ 
ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗ
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ
ΣΕ ΕΣΑΣ ΚΑΙ
ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ-ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ project από τη ΣΤ2

Οι μαθητές-τριες του ΣΤ2 μελέτησαν, έγραψαν και παρουσίασαν έθιμα του δωδεκαημέρου Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς-Φώτων.


















                              Υπεύθυνη Δασκάλα κ. Μπαρμπαγεωργοπούλου Δάφνη

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

    Οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων 1ου & 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών σας προσκαλούν στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι στο γυμναστήριο των σχολείων μας.
Το παζάρι θα λειτουργήσει το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου από τις 10π.μ. έως και τις 7μ.μ και την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου από τις 10π.μ έως και τις 2μ.μ.
Οι κατασκευές έγιναν με πολύ μεράκι και κόπο κυρίως από τα παιδιά και τους Συλλόγους Γονέων, με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.
Στο παζάρι μας θα βρείτε χρήσιμα δωράκια, σε πολύ χαμηλές τιμές,  με τα οποία μπορείτε να στολίσετε το σπίτι σας ή ακόμη και να τα δωρίσετε σε προσφιλή σας πρόσωπα καθώς επίσης και γλυκά.
Για το λόγο αυτό η προσέλευσή σας θα μας γέμιζε  χαρά!!!
Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση φτωχών οικογενειών και δράσεων που θα αφορούν όλες τις τάξεις των δυο σχολείων.
Ελπίζουμε στη θετική ανταπόκρισή σας!
Ενδεικτικά σας παρουσιάζουμε κάποιες από αυτές:





                                                                Με τιμή
                                                                ΤΑ Δ.Σ.
                                                                   ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
                        1ου&5ου Δημοτικών Σχολείων

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ-EΠΙΔΟΣΗ ΕΛΕΓΧΩΝ Α΄ΤΡΙΜΗΝΟΥ

    Ενημερώνουμε τους γονείς και κηδεμόνες του Σχολείου μας ότι οι ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ όλων των τάξεων, με τη λήξη του Α΄τριμήνου του τρέχοντος σχολικού έτους 2013-14 καθώς επίσης η επίδοση της βαθμολογίας στις τάξεις Γ, Δ, Ε και ΣΤ θα πραγματοποιηθούν την
ΠΕΜΠΤΗ 19-12-2013.

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ από το ΣΤ2



Νότιος Πόλος: Βλάστηση & Ζώα

Η Ανταρκτική είναι η νοτιότερη ήπειρος της Γης. Εκεί βρίσκεται ο Νότιος Πόλος, σχεδόν εξ ολοκλήρου νοτίως του Ανταρκτικού Κύκλου, και περιβάλλεται από τον Νότιο Ωκεανό.

Η βλάστηση του Νότιου Πόλου υπάρχει στην Τούνδρα, μόνο για δύο μήνες το χρόνο, όσο δηλαδή διαρκεί το καλοκαίρι. Τούνδρα είναι μια πεδινή έκταση χωρίς δέντρα, με χαμηλούς λόφους και βαλτώδεις μικρές λίμνες, η οποία το καλοκαίρι καλύπτεται από χαμηλή βλάστηση, κυρίως βρύα και λειχήνες. Η Τούνδρα αρχίζει μετά τη ζώνη των δασών, την Τάιγκα.

Η Ανταρκτική είναι, κατά μέσο όρο, η πιο κρύα, η ξηρότερη, και η πιο ανεμώδης ήπειρος. 

Τα ζώα που ζουν εκεί είναι:
Η Πολική Αρκούδα είναι από τα πιο μεγάλα και πιο σαρκοβόρα ζώα στον κόσμο. Το ύψος φτάνει στα 3 μέτρα. Προστατεύεται από το κρύο χάρη στη γούνα της και το στρώμα λίπους που έχει από κάτω και τρώει φώκιες και ψάρια.
Ο Πιγκουίνος έχει ύψος 1 περίπου μέτρο και ζυγίζει γύρω στα 35 κιλά. Είναι ζεστός και γι’ αυτό διατηρεί τη θερμότητά του σε ψυχρές περιοχές. Τρώει ψάρια, γαρίδες και καλαμάρια. Η ζωή τους είναι μισή στεριά και μισή θάλασσα.
Η Φώκια έχει μήκος 1,5 έως 3 μέτρα και το δέρμα της καλύπτεται από λεπτό και γυαλιστερό τρίχωμα. Κάτω από το δέρμα της έχει ένα στρώμα λίπους για να την προστατεύει από το κρύο. Τρώει ψάρια και μαλάκια.
Η Γαλάζια Φάλαινα είναι το μεγαλύτερο ζώο που υπάρχει στον κόσμο. Το ύψος της φτάνει τα 30 μέτρα, το βάρος της ζυγίζει 200 τόνους και τρέφεται με οστρακόδερμα.
Η Αρκτική Αλεπού είναι λίγο πιο μικρή από την κόκκινη αλεπού, έχει λευκή γούνα και δεν πέφτει σε χειμερία νάρκη το χειμώνα. Τρώει αποφάγια των πολικών αρκούδων και των φαλαινών που έχουν σκοτωθεί.
Ο Αρκτικός Λαγός  είναι ένα είδος λαγού μόνο που αυτός ζει στην Αρκτική. Το χρώμα του είναι άσπρο και πολλές φορές σκάβει για να βρει τροφή.
Η Αρκτική Κουκουβάγια λέγεται αλλιώς και κουκουβάγια του χιονιού. Το χρώμα τους είναι λευκό, έχει πυκνό φτέρωμα και τα πόδια της καλύπτονται από πούπουλα για να προστατεύεται από το κρύο. Επίσης, έχει πολύ καλή όραση και τρώει ένα είδος ποντικιού, λαγούς και πουλιά.
Δυστυχώς, οι κλιματικές αλλαγές και η τρύπα του όζοντος η οποία βρίσκεται πάνω ακριβώς από την Ανταρκτική έχει πολλά αρνητικά αποτελέσματα, ένα από τα οποία είναι το  λιώσιμο των πάγων και η απειλή στο φυσικό περιβάλλον του Νότιου Πόλου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν η χλωρίδα και η πανίδα του.  
ΣΩΣΤΕ ΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΟΛΟ!!!!!!!






Ομαδική εργασία των μαθητών της ΣΤ’ 2:
 Αναστασιάδη Ζήση
Δεληγιωργάκη Κωνσταντίνο

Yπεύθυνη Δασκάλα κ. Μπαρμπαγεωργοπούλου Δάφνη