Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ

   Πέντε ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν με τη μορφή θεατρικού δρώμενου το έργο του Σάκη Σερέφα "Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου" την Τετάρτη 29 του Γενάρη. Το έργο παρουσιάστηκε στα τμήματα της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις μέσα στις αίθουσες μαθημάτων.
    Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι περιπλάνησης που ξεκινά με ένα παιδί καθισμένο στο σβέρκο ενός δεινόσαυρου. Ταξιδεύουν στην πόλη μας, την σπουδαία και πλούσια σε ιστορία Θεσσαλονίκη. Πετούν πάνω από τα μνημεία και τα σύγχρονα κτίρια της πόλης, σχολιάζουν με αρκετό χιούμορ την ιστορία της και την καθημερινή ζωή και τη συμπεριφορά των κατοίκων. Μέσα από αυτό το ταξίδι, το παιδί αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά, συνεχής και πολυφυλετική είναι η ιστορία της πόλης. Αυτό το θεατρικό δρώμενο αποτελεί και για μας, μαθητές και δασκάλους, ένα πολύτιμο έναυσμα για να ξανοιχτούμε στα μνημεία και τους δρόμους της πόλης μας για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.
      Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Θ.Β.Ε προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του σχολείου με το Κ.Θ.Β.Ε. Μία πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά!











Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

     Τα παιδιά του ΣΤ1 και ΣΤ2 με τη συνοδεία των εκπαιδευτικών Κριθαρίδη Γιώργου και Μπαρμπαγεωργοπούλου Δάφνης συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Το παιδί στον κόσμο των τροφίμων" που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του αγροκτήματος της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Αναλυτικά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλάμβανε:


  1. Εξοικείωση με τις βασικές αρχές της ισορροπημένης διατροφής.
  2. Παρακολούθηση της παραγωγικής διαδικασίας ενός προϊόντος(γιαούρτι) με σκοπό μια πρώτη προσέγγιση των τρόπων και μεθόδων επεξεργασίας και συντήρησης τροφίμων. Απώτερος στόχος είναι η επαφή με το μαγικό κόσμο της χημείας καθώς και με το συναρπαστικό κόσμο των μικροοργανισμών.
  3. Ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας τροφίμων.
  4. Παίρνουμε πληροφορίες από τις ετικέτες των τροφίμων.
   Τα παιδιά συμμετείχαν ενεργά σε όλες τις φάσεις του προγράμματος(που κράτησε 2,5 ώρες) και τα σχόλια που έκαναν κατά τη φάση υλοποίησης του προγράμματος αλλά και στο τέλος ήταν ενθουσιώδη. Ειδικότερα, η συμμετοχή τους στα πειράματα ήταν καθολική και δημιουργική. Ευχαριστούμε τις μεταπτυχιακές φοιτήτριες της Γεωπονικής που παρουσίασαν με άρτιο τρόπο το πρόγραμμα.  Μια μοναδική εμπειρία για μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού που αξίζει να παρακολουθήσετε.



















Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

STOP ΣΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ-ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ από το ΣΤ2

    Οι μαθητές της ΣΤ2 τάξης μαζί με τη δασκάλα μας Μπαρμπαγεωργοπούλου Δάφνη, αφού μελέτησαμε στο μάθημα της Φυσικής το Αναπνευστικό Σύστημα του ανθρώπου φτιάξαμε μια εργασία με τη μέθοδο project και εξετάσαμε τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος στον ανθρώπινο οργανισμό.
Σας την παρουσιάζουμε παρακάτω:































                        Υπεύθυνη δασκάλα: κ. Μπαρμπαγεωργοπούλου Δάφνη