Παρασκευή 11 Απριλίου 2014

ΤΟ Ε2 ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΛΑΜΠΑΔΕΣ-ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Οι μαθητές του Ε2, μαζί με το δάσκαλό τους κ. Νικολίνα Ιωάννη  έφτιαξαν και πήραν τις πασχαλινές τους λαμπάδες. Καλό Πάσχα σε όλους!










Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού

Οι τάξεις Α2, Β1 και Β2 με τους δασκάλους τους κ. Βάια Κρικέλη, κ. Φωτιάδη Κων/νο και κ. Σερενίδη Δημήτριο αντίστοιχα, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος "Παραδοσιακά Παιχνίδια" πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στο Μουσείο Ελληνικού Παραδοσιακού Παιχνιδιού. Γνωρίσαμε παιχνίδια που παίζονταν από τα αρχαία χρόνια μέχρι και τη δεκαετία του '80 στην Ελλάδα.
Δημιουργήσαμε τα δικά μας παιχνίδια με απλά υλικά, τα αγόρια καραβάκι και τα κορίτσια κούκλα. Παίξαμε όλοι με το "τσέρκι" και το "αυτοσχέδιο αυτοκίνητο" με σύρμα και τενεκεδάκια. Παίξαμε ακόμα και ομαδικό παιχνίδι. 
Περάσαμε υπέροχα!!

 

Κυριακή 6 Απριλίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Την Τετάρτη 2 Απριλίου στις 6.00΄μ.μ, οι Σύλλογοι διδασκόντων και οι Σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των 1ου – 5ου δημοτικών σχολείων Συκεών διοργάνωσαν εκδήλωση με θέμα:
Σχολικός εκφοβισμός: Μύθοι και πραγματικότητα.


Το θέμα εισηγήθηκαν οι:
Τσιάκαλος Γιώργος, Ομότιμος Καθηγητής  Παιδαγωγικού τμήματος ΑΠΘ 
Πόπης Διονύσης, Δάσκαλος του 5ου δημ. σχολείου 
Καλπακίδης Θρασύβουλος, Ψυχολόγος στο 1ο -5ο δημ. σχολεία
  Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία λύθηκαν απορίες, μπήκαν προβληματισμοί και ακούστηκαν γνώμες και απόψεις για ένα επίκαιρο θέμα που αγγίζει τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκπρόσωπος του Δήμου Νεάπολης-Συκεών και ο σχολικός σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ.Σαπουνάς Αθανάσιος.








Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ-ΣΕΝΑΡΙΟ-ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ από τη Δ τάξη

Στα πλαίσια του γλωσσικού μαθήματος αποφασίσαμε να δουλέψουμε λίγο με τα κοινωνικά στερεότυπα.
  Έτσι ανακατασκευάσαμε το γνωστό παραμύθι: <<Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο κακός λύκος>> σε μια άλλη εκδοχή.
Η Κοκκινοσκουφίτσα έγινε <<κακιά>> και ο κακός λύκος έγινε <<καλός>>. Ο τίτλος του παραμυθιού μας είναι: <<Η κακιά Κοκκινοσκουφίτσα κι ο καλός Λύκος>>.
  Στην αρχή, δηλαδή στο πρώτο στάδιο, οι ομάδες μας έγραψαν από ένα παραμύθι. Τα ανακοινώσαμε στην τάξη και στη συνέχεια περάσαμε στο δεύτερο στάδιο, όπου τα καλύτερα στοιχεία των παραμυθιών χρησιμοποιήθηκαν για τη σύνθεση ενός νέου παραμυθιού πλουσιότερου σε δράση και πλοκή.
Στο τρίτο στάδιο το παραμύθι διασκευάστηκε από τις ομάδες μας και ετοιμάστηκε το σενάριο. Το παραμύθι στη συνέχεια έγινε θεατρικό κείμενο, όπου δημιουργήθηκαν οι σκηνές, τα πρόσωπα του έργου, τα σκηνικά και οι ρόλοι.   
  Επιλέχτηκαν διαφορετικές μουσικές για τις διάφορες σκηνές, όπως: Βιβάλντι, οι τέσσερις εποχές, Τσαϊκόφσκι, η λίμνη των κύκνων και το Φάντασμα της Όπερας.
  Ολοκληρώσαμε τις εργασίες μας ζωγραφίζοντας τα εξώφυλλα των παραμυθιών μας.

  Τα αναρτήσαμε στον πίνακα της τάξης μας και σας τα παρουσιάζουμε.












































                 Υπεύθυνη Δασκάλα: κ. Πούλιου Καλλιόπη