Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

1o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΥΚΕΩΝ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Χορός, κέφι, παιχνίδια από έμπειρους διασκεδαστές!!!!
Φαγητό και χυμό για τους μικρούς μας φίλους και
καφέ, τσάι και κέικ για τους ... μεγαλύτερους φίλους.

Στο γυμναστήριο του σχολείου μας
Στις 8 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα 10:30-13:30.

Τιμή εισιτηρίου: Παιδιά 4 ευρώ και ενήλικες 2 ευρώ

Λαχειοφόρος αγορά με δώρα:
Τιμή λαχνού 1 ευρώ

  • Ηλεκτρική σκούπα μεγάλης ισχύς 2600 watt
  • Oδικό ταξίδι δωρεάν για 1 άτομο στην Κωνσταντινούπολη
  • tablet
  • κινητό τηλέφωνο αφής
  • και άλλα 200 δώρα!!!

Σας περιμένουμε όλους για τρελό ξεφάντωμα!!!!

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

     Τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Το Πάρκο περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα. 


Η διαδικασία εκπαίδευσης,  περιλάμβανε τις ακόλουθες επιμέρους ενότητες:
 1. Διάλεξη στο χώρο εκπαίδευσης με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Στα πλαίσια της διάλεξης έγινε αναφορά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον εκπαιδευτικό σκοπό που υπηρετεί. Η διάλεξη ήταν προσαρμοσμένη στις δυνατότητες της εκάστοτε ηλικιακής ομάδας, σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά και τη χρονική διάρκειά της.
 2. Περιήγηση στο χώρο του Πάρκου και γνωριμία με τα βασικά στοιχεία του οδικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης παρουσιάστηκαν τα επιμέρους στοιχεία του οδικού δικτύου. Έγινε
αναλυτική διδασκαλία των κανόνων κυκλοφορίας των πεζών, εισάγοντας τις έννοιες της απόστασης και του χρόνου, οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε αυτές τις ηλικίες. Πραγματοποιήθηκε εξοικείωση με το ποδήλατο και το αυτοκίνητο και την κίνησή τους, παράθεση βασικών κανόνων κυκλοφορίας των τροχοφόρων οχημάτων και έγινε μερική αναφορά στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.












Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

ΤΑΪΣΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

       Ο χειμώνας είναι η εποχή που πολλά ζώα, όπου κι αν ζουν, σε δάσος ή σε κάμπο, δυσκολεύονται να βρουν την τροφή τους. Στα πλαίσια του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος και στην ενότητα για τα ζώα, αποφασίσαμε στο Β2 να φτιάξουμε ταΐστρες για τα πουλιά και να τις κρεμάσουμε στα δέντρα για να βρουν τα πουλιά την τροφή που εμείς τους ετοιμάσαμε. 
       Οι τέσσερις ομάδες των παιδιών έφτιαξαν τις δικές τους ταΐστρες με υλικά που έφεραν από το σπίτι.
Υλικά
ξηροί καρποί, ψίχουλα από ψωμί, κέικ ή τσουρέκι, νιφάδες δημητριακών, σκληρό βούτυρο.
Εκτέλεση
Τα παιδιά έβαλαν τα υλικά σε βάζα ή μπολ και τα ανακάτεψαν καλά. Μετά τα άδειασαν σε άδεια κεσεδάκια από βούτυρο ή γιαούρτι και τοποθέτησαν στο κέντρο ένα ξυλαράκι ή κλαδάκι. Τα κεσεδάκια κατόπιν τα βάλαμε στο ψυγείο για να παγώσει το μείγμα για 24 ώρες. 











       Την επόμενη μέρα πήγαμε στο δασύλλιο των Συκεών που βρίσκεται απέναντι ακριβώς από το σχολείο μας και τοποθετήσαμε τις ταΐστρες στα δέντρα ώστε να μπορέσουν τα πουλιά να βρουν την τροφή τους.













Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη της Ε τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών

    Στα πλαίσια του πολιτιστικού μας προγράμματος η τάξη μας επισκέφθηκε την Τρίτη στις 13 του Γενάρη τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών.
  Ξεναγήθηκε στους χώρους της και στη συνέχεια οι ομάδες εργασίας πήραν συνέντευξη από τη βιβλιοθηκονόμο. Οι συνεντεύξεις ήταν διαφορετικές για την κάθε ομάδα. Τις είχαμε επεξεργαστεί σε προηγούμενη συνάντηση στην Ευέλικτη Ζώνη.
  Κατά την επιστροφή μας στο σχολείο επεξεργαστήκαμε το υλικό των συνεντεύξεων. Το υλικό αυτό θα ενταχθεί και θα χρησιμοποιηθεί στο πολιτιστικό μας πρόγραμμα με τη σχετική συνάφεια.

  Στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι ομάδες μας συμπληρώνουν τις απαντήσεις στα ερωτήματά μας.






                              Yπεύθυνη Εκπαιδευτικός: κ. Πούλιου Καλλιόπη

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

O Kαραγκιόζης στο σχολείο μας!

   Μια απολαυστική παράσταση Καραγκιόζη είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές-τριες της πρώτης τάξης των 1ου και 5ου Δημοτικών Σχολείων Συκεών την οποία παρουσίασε ο δάσκαλος Θέμης Δούκας ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν στο σχολείο μας.





                                          Υπεύθυνη Εκπαιδευτικός: κ. Δούκα Ιουλία

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ Β2

     Δύο μικρές ιστορίες για το σεβασμό της διαφορετικότητας βρίσκονται στο βιβλίο της Κατερίνα Γεωργίου "Κανείς δεν είναι τέλειος" και διαβάστηκαν από τα παιδιά του Β2.

     Οι στόχοι που τέθηκαν κατά την επιλογή του συγκεκριμένου βιβλίου ήταν οι εξής:
  • ο σεβασμός της διαφορετικότητας και μείωση του εγωκεντρισμού στα παιδιά.
  • η αξία της φιλίας
  • να δημιουργηθεί μια στενή σχέση του παιδιού με το λογοτεχνικό βιβλίο και συνακόλουθα η απόκτηση αναγνωστικών δεξιοτήτων.
Για το δεύτερο διήγημα της συλλογής"Η τέλεια πεταλούδα", τα παιδιά εργάστηκαν με διαθεματικό τρόπο και αυτό αποτυπώνεται στα φύλλα εργασίας στα οποία οι δραστηριότητες εκτείνονται στη Γλώσσα, στα Μαθηματικά και στα Εικαστικά. Αυτά τα φύλλα εργασίας απαρτίζουν και το βιβλιαράκι που παράχθηκε.

Λίγα λόγια την υπόθεση των δύο ιστοριών:
«Ο δράκος πρέπει να πετάει φωτιές και να ζει σε σπηλιές βαθιές και σκοτεινές!»: Αυτό είναι αξίωμα στην κοινωνία των δράκων. Πώς αντιμετωπίζουν οι δράκοι ένα ασημένιο δρακάκι που πετάει νερό και ζει με ένα ροζ σύννεφο; Πώς αντιμετωπίζουν το διαφορετικό;

«Τέλεια! τέλεια! όλα είναι τέλεια! όπως πάντα στην εντέλεια! και χωρίς καμιάν ατέλεια! Τι θωριά! Τι τσαχπινιά! Τι χωρίς ψεγάδια ομορφιά!» τραγουδά κάθε πρωί η Βανέσα η πεταλούδα. Τι θα συμβεί όταν η ωραία Βανέσα προσπαθήσει να μιμηθεί το μοντέλο της ιδανικής ομορφιάς του κόσμου των πεταλούδων; Τι θυσίες θα πρέπει να κάνει; 


Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα αυτό το βιβλίο!