Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015

Η Α' και η Β' τάξη στο Μουσείο Κινηματογράφου

       Η Πρώτη και η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς τους Κριθαρίδη Γιώργο, Δούκα Ιουλία και Δημοπούλου Γεωργία   επισκέφτηκαν την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015 το Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που βρίσκεται σε έναν καταπληκτικό χώρο του λιμανιού της πόλης μας. Εκεί παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΦΙΛΜΟΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ". Με βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά γνώρισαν την ιστορία του κινηματογράφου μέσα από ειδικές κατασκευές όπως πραξινοσκόπια θαυματρόπια και ζωοτρόπια.
      Περνώντας στον εκθεσιακό χώρο του μουσείου αναζήτησαν την εξέλιξη των κινηματογραφικών μηχανών ξεκινώντας από την απλή φωτογραφική μηχανή και καταλήγοντας στο σύγχρονο τρισδιάστατο κινηματογράφο. Παρακολούθησαν την πρώτη ελληνική ταινία που γυρίστηκε το 1905 από τους αδελφούς Μανάκη. Θαύμασαν αφίσες αλλά και κοστούμια Ελλήνων ηθοποιών της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου. (δεκαετία του 1960).Παρακολούθησαν ακόμα ένα στερεοσκοπικό(τρισδιάστατο) φιλμ για την ιστορία του κινηματογράφου φορώντας ειδικά γυαλιά.
      Στη συνέχεια, μπήκαν σε ειδικό στούντιο όπου εμπνεύστηκαν, φόρεσαν τα κοστούμια, μακιγιαρίστηκαν για τα γυρίσματα του δικού τους φιλμ! Τα παιδιά των τριών τμημάτων έπαιξαν στο πρώτο τους φιλμ. Ελπίζουμε να ακολουθήσουν και άλλα...
      Σας καλούμε να επισκεφτείτε το Μουσείο Κινηματογράφου. Είναι μια μοναδική και αξέχαστη εμπειρία!










Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Βιβλιοπαρουσίαση στην τάξη (Ε΄)



                               


Στα πλαίσια του μαθήματος της Ευέλικτης Ζώνης παρουσιάσαμε τα βιβλία που διαβάσαμε κι επεξεργαστήκαμε.Η βιβλιοπαρουσίαση έγινε σύμφωνα με το παράδειγμα του βιβλίου <<Η Γλώσσα μου>>.Στόχος μας ήταν να γνωρίσουμε τους τρόπους μέσα από τους οποίους οργανώνεται μια βιβλιοπαρουσίαση καθώς επίσης ποιο είδος είναι περισσότερο αποτελεσματικό.Δουλέψαμε πάνω σε όλους τους τρόπους και ο καθένας μας παρουσίασε το βιβλίο του με δική του επιλογή.Ομαδικά δουλέψαμε και παρουσιάσαμε βιβλιοπαρουσίαση με μεταφορά σε σενάριο ενός αποσπάσματος από κάποιο βιβλίο.Όλοι μας αρχικά παρουσιάσαμε την <<ταυτότητα>> του βιβλίου μας και στη συνέχεια κάναμε την παρουσίασή μας με τον τρόπο που θεωρήσαμε πιο παραστατικό.  


                                                
                              




















                         Υπεύθυνη  προγράμματος: κ. Πούλιου Πίτσα 
        Ευγενική συμμετοχή (φωτογράφος): κ. Μάρκου Γεώργιος