Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Aναζητώντας τη Ραπουνζέλ στο Διαδίκτυο.

    Την Πέμπτη 9 φεβρουαρίου 2012 οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών παρακολούθησαν την κινηματογραφική ταινία "Αναζητώντας τη Ραπουνζέλ στο διαδίκτυο", στο κινηματοθέατρο 'Ανετον.
  Η ταινία διαπραγματευόταν την ενασχόληση με το διαδίκτυο, τα θετικά και τα αρνητικά της υπερβολικής χρήσης του διαδικτύου και της σύγχρονης τεχνολογίας γενικότερα. Επίσης έθετε το θέμα της απαγωγής παιδιών, καθώς και την εθελοντική εργασία των μελών της οργάνωσης
" Χαμόγελο του παιδιού ", για την ανεύρεση παιδιών που χάνονται από τα σπίτια τους.
  Μετά το τέλος της ταινίας οι μαθητές ανέβηκαν στη σκηνή και ρώτησαν τη συγγραφέα και δημιουργό της ταινίας σχετικά με την υπόθεση, την αφορμή για την έμπνευση του θέματος και τη δημιουργία του έργου που παρακολούθησαν και χωρισμένοι σε ομάδες , ανά τμήμα, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των δασκάλων τους και τη συνδρομή της δημιουργού του έργου έλαβαν μέρος σε θεατρικό παιχνίδι.
        Τελειώνοντας το θεατρικό παιχνίδι, με το οποίο οι μαθητές διασκέδασαν ιδιαίτερα, αναχώρησαν για το Σχολείο έχοντας διακεδάσει οι μικρότεροι και προβληματιστεί θετικά οι μεγαλύτεροι μαθητές του Σχολείου μας σχετικά με την ενασχόληση στο Διαδίκτυο, το περιεχόμενο και τη διάρκεια που πρέπει αυτή να έχει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: