Κυριακή 27 Μαΐου 2012

EΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ Δ΄ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 1ου-5ου ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΥΚΕΩΝ ΣΤΗ ΒΕΡΓΙΝΑ

    Οι μαθητές-τριες της Δ΄ τάξης ( Δ1 & Δ 2 ) του σχολείου μας και οι μαθητές-τριες της Δ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 25 Μαΐου  - συνοδεία των δασκάλων τους κ. Π. Πούλιου, Ι. Νικολίνα, Μ. Κεφαλοπούλου και Δ. Τσουκαλά - το αρχαιολογικό Μουσείο της Βεργίνας, όπου θαύμασαν από κοντά τα μοναδικά ευρήματα των Βασιλικών Τάφων του Τύμβου της Βεργίνας.
    Η ξεναγός κ. Νατάσσα Παρλάκογλου, που μας συνόδευσε στη Βεργίνα από το ξεκίνημά μας από το σχολείο σε όλη τη διαδρομή, αλλά και στο Μουσείο έδωσε τον καλύτερό της εαυτό και παρουσίασε με απλό και κατανοητό τρόπο στους μαθητές των 3 τμημάτων τα πάντα γύρω από τους Μακεδόνες Βασιλείς, τον τρόπο ζωής τους τις καθημερινές τους συνήθειες, αλλά και τα ταφικά τους έθιμα, χάρη στα οποία ανακαλύπτουμε τον τρόπο ζωής στην αρχαιότητα.
    Τα εκπληκτικής ομορφιάς και μοναδικής σπανιότητας ευρήματα - περίτρανες αποδείξεις της ελληνικότητας της Μακεδονίας - που ο καθηγητής Μανόλης Ανδρόνικος έφερε στο φως με την αρχαιολογική του σκαπάνη το 1977 εντυπωσίασαν τους μαθητές μας και τους προκάλεσαν το ενδιαφέρον και την επιθυμία να επισκεφτούν ξανά το υπέροχο αυτό Μουσείο κι άλλες φορές στο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: