Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΥΚΕΩΝ από τη Β

      Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου που έχει καθιερωθεί η 2α Απριλίου κάθε χρόνο(ημέρα γέννησης του μεγάλου παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν), τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας επισκεφτήκαμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Συκεών. Εκεί συναντήσαμε την Έλσα Σταθάκη που έπαιξε ακορντεόν και τη Σεβαστή Τσακίρογλου που έπαιξε βιόλα και μας αφηγήθηκε το παραμύθι  Ο ΙΠΠΟΠΟΤΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΡΑΙΓΕΛΑΔΑ του Νίκου Παναγιωτόπουλου.
      Λίγα λόγια για την υπόθεση του παραμυθιού:
 Μια φορά κι έναν καιρό, ζούσε ένας ιπποπότης. Πάει να πει, ένας ιπποπόταμος σαν όλους τους άλλους, μονάχα που ετούτος φορούσε. . . πανοπλία! Επειδή η ζωή του ιπποπότη μόνο εύκολη δεν ήταν, αποφάσισε να φύγει στα όρη και τα βουνά, ακολουθώντας τη ζωή του ιππότη. Κάπου εκεί -ποιος ξέρει;- ίσως έβρισκε και τη νεράιδα του που, όπως όλες οι νεράιδες, είναι ικανές για όλα. . . Ένα παιχνίδι που ταιριάζει στα αταίριαστα. Μια ιστορία που τα «βάζει» με έννοιες όπως η ταυτότητα και η διαφορετικότητα. Μια ιστορία που δε φοβάται τις διασταυρώσεις και τις επιμειξίες. . . Μια περιπέτεια τρυφερή και -το δίχως άλλο- διασκεδαστική. (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
      Η αφήγηση συνοδευόταν από μουσική που έπαιξαν ζωντανά οι δύο κυρίες που μας ήρθαν από το Δημοτικό Ωδείο Νεάπολης. Τις ευχαριστούμε θερμά καθώς και τους υπαλλήλους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Συκεών που μας φιλοξένησαν!    






Δεν υπάρχουν σχόλια: