Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Η ΤΡΙΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

        Η Τρίτη τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε τη Δευτέρα 11 Απριλίου την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή. Τα παιδιά συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα "ΚΑΤ' ΑΓΡΟΥΣ ΔΙΟΝΥΣΙΑ". Ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από τις γιορτές που γίνονταν στην αρχαιότητα για να τιμήσουν το θεό του αμπελιού Διόνυσο. Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση στοιχείων του αρχαιοελληνικού πολιτισμού που σχετίζονται με το Διόνυσο, το θέατρο και την αγροτική ζωή με έμφαση στην αμπελουργία και την αναγέννηση της φύσης, πάντα με αφορμή «Τα κατ΄ αγρούς Διονύσια».
     Αφηγηθήκαμε το μύθο του Ικάριου και το πώς προέκυψε η γιορτή των Διονυσίων και το θέατρο στην αρχαιότητα. Τα παιδιά αναδιηγήθηκαν την ιστορία του Ικάριου (ή στιγμιότυπα αυτής) μέσα σε καρέ κόμικς με συννεφάκια και αφήγηση.
Στο πλαίσιο του εργαστηρίου κόμικς τα παιδιά ασχολήθηκαν με την κατασκευή προσωπείου τράγου για να αναπαραστήσουν τους τραγόμορφους ποιητές της πομπής των Διονυσίων .
       Τα παιδιά προσπάθησαν να πλάσουν αντίγραφα από αρχαία πήλινα σκευή, με αρχικό ερέθισμα πήλινα αγγεία με παραστάσεις από τις τελετές του Διονύσου. Η κατασκευή ήταν ατομική και τα
παιδιά πήραν μαζί τους την κατασκευή που έφτιαξαν.
        Κατόπιν τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο παρασκευαστήριο γάλακτος της σχολής και γνώρισαν τα στάδια παραγωγής γάλακτος. Έφτιαξαν τις δικές τους ετικέτες για το γάλα και τις έβαλαν σε πλαστικά μπουκάλια τα οποία και πήραν μαζί τους. Στη συνέχεια βρεθήκαμε κοντά στις αγελάδες της σχολής. 
       Ήταν μια επίσκεψη πλούσια σε εμπειρίες!
















Δεν υπάρχουν σχόλια: