Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΚΛΑΣΜΑΤΑ ΜΕ ΤΡΑΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

Στο Ε1 μιλήσαμε για τα ισοδύναμα κλάσματα. Ένας ευχάριστος τρόπος για να τα κατανοήσουν τα παιδιά, είναι να παίξουν με τράπουλες. Ένας άλλος τρόπος είναι να παίξουν στο διαδίκτυο με online παιχνίδια μαθηματικών, κατάλληλων για το επίπεδο και την ηλικία τους. Ας ξεκινήσουμε με τα παιχνίδια που χρειάζονται κάρτες.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

FRACTION FEUD

Πατάμε τον παρακάτω σύνδεσμο. Εκεί βρίσκουμε τις οδηγίες του παιχνιδιού στα αγγλικά καθώς και το σετ με τις κάρτες που πρέπει να εκτυπώσουμε.



Feud στα ελληνικά σημαίνει διαμάχη. Στόχος του παιχνιδιού είναι οι παίκτες να κερδίσουν όσες περισσότερες «μάχες» στο παιχνίδι.

ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

1 Ανακατεύουμε τις κάρτες του παιχνιδιού ώστε οι 2 παίκτες να έχουν τον ίδιο αριθμό καρτών. Ο κάθε παίκτης τοποθετεί τις κάρτες του στο τραπέζι σε στοίβα ανάποδα ώστε να μην φαίνονται.
2 Οι παίκτες τραβάνε από τη στοίβα από μία κάρτα και συγκρίνουν τα κλάσματα. Όποιος έχει το μεγαλύτερο κλάσμα, κερδίζει και παίρνει και τις δύο κάρτες βάζοντάς τες κάτω από τη στοίβα.
3 Αν κατά τη σύγκριση προκύψουν ισοδύναμα κλάσματα, τότε έχουμε μια διαμάχη! Οι παίκτες ξανατραβάνε κάρτες και όποιος έχει τώρα το μεγαλύτερο κλάσμα κερδίζει και τις προηγούμενες κάρτες. Νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει πάρει όλες τις κάρτες, ή τις περισσότερες.

EQUAL FRACTIONS MEMORY GAME

Αυτό το παιχνίδι έχει ως στόχο να ενδυναμώσει τη γνώση των παιδιών για τα ισοδύναμα κλάσματα. Θυμίζει το memory game, πολλά παιδιά γνωρίζουν πως παίζεται.


1 Εκτυπώνουμε τις κάρτες με τα κλάσματα και τις τοποθετούμε την καθεμιά χωριστά πάνω στο τραπέζι ανάποδα.
2 Ο πρώτος παίκτης τραβάει 2 κάρτες, αν πετύχει ισοδύναμα κλάσματα τις παίρνει αλλιώς τις γυρίζει πάλι ανάποδα. Ο δεύτερος παίκτης τραβάει 2 κάρτες και συνεχίζει όπως ο πρώτος.
3 Στο τέλος νικητής αναδεικνύεται αυτός που έχει πάρει τις περισσότερες κάρτες.















Στο διαδίκτυο υπάρχουν πολύ ωραία παιχνίδια σχετικά με τα ισοδύναμα κλάσματα. Μπορείτε να τα βρείτε πατώντας στους παρακάτω συνδέσμους.





Δεν υπάρχουν σχόλια: