Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,
Σήμερα εκπρόσωποι και γονείς των δύο σχολείων επισκεφτήκαμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου να ενημερωθούμε για τις εξελίξεις στη μεταφορά των μαθητών. Από τη συζήτηση διαπιστώσαμε ότι, και στην καλύτερη περίπτωση που θα εγκριθούν τα κονδύλια, πολλά από τα παιδιά μας θα «κοπούν» καθώς δεν πληρούν την προϋπόθεση της απόφασης (1.200 μέτρα).
Για εμάς τους γονείς, τα παιδιά μας δεν είναι αριθμοί.. Κατά την άποψή μας, η ασφαλής μεταφορά των παιδιών μας στο σχολείο είναι αναφαίρετο δικαίωμα, και πρέπει να παρέχεται χωρίς διακρίσεις. Πολλώ δε μάλλον, στην περιοχή μας, που, όπως όλοι γνωρίζουμε, έχει απότομη ορεινή μορφολογία εδάφους, με ανηφόρες και επικινδυνότητα σε πολλά σημεία της διόδου από τα σπίτια έως το σχολείο (π.χ. έλλειψη πεζοδρομίων ή ιδιαίτερα στενά, απότομες και μεγάλες σκάλες, επικίνδυνες διασταυρώσεις κλπ).
 Τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών εντάθηκαν μετά το «γκρέμισμα» του 5ου Δημοτικού (που βρισκόταν απέναντι από το Δημαρχείο Συκεών), και παρά τις υποσχέσεις των αρμοδίων αρχών ότι σύντομα «θα χτιστεί» το καινούργιο σχολείο, στην οδό Αυγεροπούλου (πίσω από την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων). Τις υποσχέσεις αυτές, τις ακούμε εδώ και δεκαπέντε περίπου χρόνια, και το σχολείο δεν χτίστηκε ακόμη.
Κοινή άποψη των Συλλόγων Γονέων των δύο σχολείων είναι ότι πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, να απαιτήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ασφαλή μεταφορά όλων των μαθητών στο σχολείο, αλλά και να ζητήσουμε απαντήσεις για το στάδιο των εργασιών του «σχεδιαζόμενου» Σχολείου.
Καλούμε όλους τους γονείς στη γενική συνέλευση των δύο σχολείων, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 6 Οκτωβρίου 2017, και ώρα 7.30 μ.μ. στο 1ο-5ο Δημοτικό Σχολείο, προκειμένου να ενημερωθούμε για όλες τις εξελίξεις και να πάρουμε απόφαση για τις επόμενες κινήσεις μας.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΚΡΙΝΕΤΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ

Συκιές, 3 Οκτωβρίου 2017

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών

Δεν υπάρχουν σχόλια: