Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

     Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, τίμησαν με την παρουσία και τη συμμετοχή τους την επέτειο του Πολυτεχνείου. Αυτή η πράξη αποτελεί και τον καλύτερο φόρο τιμής στους αγωνιστές του Νοέμβρη του 1973. Οι τρεις ιστορικές μέρες του Νοέμβρη που αποτέλεσαν την αρχή του τέλους της δικτατορίας, ο αγώνας των φοιτητών και των μαθητών για ελευθερία και δημοκρατία, 38 χρόνια μετά, δεν ξεχάστηκε και θα αποτελεί για πάντα ένα φάρο ελπίδας για ένα καλύτερο μέλλον για τις νέες γενιές.
    Στη γιορτή του σχολείου μας η εισαγωγή στην επέτειο έγινε από παιδιά της ΣΤ΄ τάξης. Την  παρουσίαση του χρονικού του Πολυτεχνείου  την έκαναν παιδιά του Ε1 κρατώντας αφίσες που σχεδίασαν τα ίδια. Ποιήματα απάγγειλαν μαθητές και μαθήτριες της Β΄ τάξης και των τμημάτων Γ1,  Δ1 και Δ2. Τα παιδιά του Ε2 έπαιξαν ένα απόσπασμα από το μυθιστόρημα της Μαρούλας Κλιάφα "Οι πελαργοί θα ξανάρθουν" που αναφέρεται στην καθημερινή ζωή μιας τυπικής ελληνικής οικογένειας στα χρόνια της δικτατορίας.
     Στη γιορτή μας είχαμε και πολλή μουσική και τραγούδια. Η χορωδία του σχολείου μας με τη συνοδεία της μουσικού μας κ. Δήμητρας Τσουκαλά, τραγούδησαν τα τραγούδια "Ο δρόμος", "Ο αετός εροβόλαγε" και το "Πότε θα κάνει ξαστεριά". Τα παιδιά του Γ2 με τη συνοδεία του δασκάλου τους κ. Σωκράτη Κοβανίδη στο μπουζούκι τραγούδησαν το "Γελαστό παιδί" και το "Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ"
    Το συντονισμό και την επιμέλεια της γιορτής είχε η δασκάλα του Ε1 κ. Ευαγγελία Κούρφαλη.




    




Δεν υπάρχουν σχόλια: