Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΕΝΑΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΣ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΜΟΥ

   Πέντε ηθοποιοί του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας παρουσίασαν με τη μορφή θεατρικού δρώμενου το έργο του Σάκη Σερέφα "Ένας δεινόσαυρος στο μπαλκόνι μου" την Τετάρτη 29 του Γενάρη. Το έργο παρουσιάστηκε στα τμήματα της Πέμπτης και Έκτης τάξης του σχολείου μας σε τρεις ξεχωριστές παραστάσεις μέσα στις αίθουσες μαθημάτων.
    Το έργο αποτελεί ένα ταξίδι περιπλάνησης που ξεκινά με ένα παιδί καθισμένο στο σβέρκο ενός δεινόσαυρου. Ταξιδεύουν στην πόλη μας, την σπουδαία και πλούσια σε ιστορία Θεσσαλονίκη. Πετούν πάνω από τα μνημεία και τα σύγχρονα κτίρια της πόλης, σχολιάζουν με αρκετό χιούμορ την ιστορία της και την καθημερινή ζωή και τη συμπεριφορά των κατοίκων. Μέσα από αυτό το ταξίδι, το παιδί αντιλαμβάνεται το πόσο παλιά, συνεχής και πολυφυλετική είναι η ιστορία της πόλης. Αυτό το θεατρικό δρώμενο αποτελεί και για μας, μαθητές και δασκάλους, ένα πολύτιμο έναυσμα για να ξανοιχτούμε στα μνημεία και τους δρόμους της πόλης μας για να τη γνωρίσουμε καλύτερα.
      Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κ.Θ.Β.Ε προσφέρεται δωρεάν στα σχολεία ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία του σχολείου με το Κ.Θ.Β.Ε. Μία πολύ ωραία εμπειρία για τα παιδιά!











Δεν υπάρχουν σχόλια: