Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Παρακολούθηση της κινηματογραφικής ταινίας " Τα παιδιά της χορωδίας " από την Ε΄τάξη

    Οι μαθητές των Ε1 & Ε2 μαζί με τους δασκάλους τους, κ. Γιώτα Κουρμένταλα και κ. Γιάννη Νικολίνα, αφού ολοκλήρωσαν στο μάθημα της Γλώσσας την ενότητα " Μουσική " παρακολούθησαν την Παρασκευή 31/1 /2014, στην αίθουσα Η/Υ του σχολείου μας την γαλλική κινηματογραφική ταινία "Les choristes" - " Τα παιδιά της χορωδίας " του Κριστόφ Μπαρατιέ.  
Λίγο μετά το τέλος του Β΄παγκοσμίου πολέμου οι μαθητές του σχολείου-οικοτροφείου Fond de l' etang βρίσκουν στο πρόσωπο του νέου επόπτη- δασκάλου της μουσικής, κ. Ματιέ ,  αυτόν που θα γλυκάνει τη ζωή τους στο κολαστήριο, που τους είχε ρίξει η ορφάνια και τα οικογενειακά προβλήματα μετά τον μεγάλο πόλεμο. Όλο το προσωπικό, αλλά και οι οικότροφοι σιγά σιγά αλλάζουν και τα προβλήματα ελαχιστοποιούνται στο σκληρό οικοτροφείο, μόνο ο ψυχρός και αλαζόνας διευθυντής παραμένει μέχρι το τέλος στυγνός και αδιάφορος για τα παιδιά. Μετά την εκδίωξη του κ. Ματιέ τον ακολουθεί ο μικρός Πεπινό, που έζησε μαζί του μέχρι το τέλος της ζωής του Ματιέ. Αργότερα ο Πεπινό επισκέπτεται τον το φίλο του από το οικοτροφείο, τον Μοράνζ , το " διάβολο με το αγγελικό πρόσωπο " και τη θεϊκή φωνή , του οποίου το ταλέντο ανακάλυψε ο κ. Ματιέ και έφτασε να γίνει ένας διάσημος αρχιμουσικός!
    Μετά το τέλος της ταινίας οι μαθητές και των 2 τμημάτων της Ε΄ τάξης πραγματοποίησαν το πρώτο μέρος ενός πρότζεκτ για την ταινία και έπεται η συνέχεια του...



        
              Υπεύθυνοι Εκπαιδευτικοί: Κουρμένταλα Παναγιώτα-Νικολίνας Ιωάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια: