Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

«ΣΕΒΟΜΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ» από τη Β’ τάξη



   Η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας(τμήματα Β1 και Β2 με τους εκπαιδευτικούς Γεωργία Δημοπούλου και Γιώργο Κριθαρίδη), πραγματοποίησε δράσεις με άξονα το θέμα του σεβασμού της διαφορετικότητας.
   Η ημέρα του σχολικού αθλητισμού(6 Οκτωβρίου) στάθηκε η αφορμή για να πραγματοποιηθούν  δράσεις μέσα στην εβδομάδα από τις 6 έως τις 10 Οκτωβρίου.
   

     Σκυταλοδρομία με παιδιά που έχουν προβλήματα όρασης. 
  
   Τα μισά παιδιά δέχτηκαν να τρέξουν στη σκυταλοδρομία παίρνοντας το ρόλο του παιδιού με προβλήματα όρασης. Έτσι δέσαμε τα μάτια αυτών των παιδιών. Κατόπιν, τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Σε κάθε ομάδα υπήρχαν ζευγάρια παιδιών στα οποία το ένα παιδί κρατούσε με το χέρι του ένα παιδί «με προβλήματα όρασης». Τα παιδιά κατά τη διάρκεια του αγώνα έπρεπε να προσέξουν μην πέσουν αφού έτρεχαν σε ζευγάρια πιασμένα χέρι-χέρι. 







       Παρακολουθήσαμε δύο φιλμ μικρού μήκους. Το πρώτο αναφερόταν στην ιστορία ενός παιδιού-πρόσφυγα, της ΕΙΡΗΝΗΣ.
      Το δεύτερο φιλμ παρουσίαζε την ιστορία ενός παιδιού καθηλωμένου σε αναπηρικό αμαξίδιο που πηγαίνει στο νέο του σχολείο. Έγινε συζήτηση με τα παιδιά για την έννοια του ΠΡΟΣΦΥΓΑ καθώς και για τα παιδιά που έχουν ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες.






     Κατασκευάσαμε αφίσες για τη διαφορετικότητα. Κάποια παιδιά ξάπλωσαν πάνω στο άσπρο χαρτί και τα υπόλοιπα ζωγράφισαν το περίγραμμά τους. 






      Επισκεφτήκαμε το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου. Εκεί, γυμναστές βοήθησαν τα παιδιά να γνωρίσουν ατομικά και ομαδικά αθλήματα.  
















Το σύνθημά μας:

ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ, ΟΛΟΙ ΙΣΟΙ
 θα θέλαμε να φτάσει παντού!

Δεν υπάρχουν σχόλια: