Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Επίσκεψη στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου

     Τα τμήματα Β1 και Β2 του σχολείου μας επισκέφτηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Ευόσμου την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου. Το Πάρκο περιλαμβάνει δρόμους, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, νησίδες διαφόρων τύπων, ποδηλατολωρίδες, κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.
Διαθέτει επίσης τροχαίο εξοπλισμό όπως ποδήλατα και ηλεκτροκίνητα παιδικά οχήματα. 


Η διαδικασία εκπαίδευσης,  περιλάμβανε τις ακόλουθες επιμέρους ενότητες:
 1. Διάλεξη στο χώρο εκπαίδευσης με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Στα πλαίσια της διάλεξης έγινε αναφορά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και στον εκπαιδευτικό σκοπό που υπηρετεί. Η διάλεξη ήταν προσαρμοσμένη στις δυνατότητες της εκάστοτε ηλικιακής ομάδας, σε ότι αφορά το περιεχόμενο αλλά και τη χρονική διάρκειά της.
 2. Περιήγηση στο χώρο του Πάρκου και γνωριμία με τα βασικά στοιχεία του οδικού δικτύου. Κατά τη διάρκεια της περιήγησης παρουσιάστηκαν τα επιμέρους στοιχεία του οδικού δικτύου. Έγινε
αναλυτική διδασκαλία των κανόνων κυκλοφορίας των πεζών, εισάγοντας τις έννοιες της απόστασης και του χρόνου, οι οποίες μπορούν να γίνουν αντιληπτές σε αυτές τις ηλικίες. Πραγματοποιήθηκε εξοικείωση με το ποδήλατο και το αυτοκίνητο και την κίνησή τους, παράθεση βασικών κανόνων κυκλοφορίας των τροχοφόρων οχημάτων και έγινε μερική αναφορά στην οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση.












1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ καλό και χρήσιμο!