Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ- "ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ" ΤΟΥ ΝΗΛ ΣΑΪΜΟΝ

       Μαθητές και μαθήτριες του 3ου Γυμνασίου Συκεών έπαιξαν το θεατρικό έργο "Οι ηλίθιοι" του Νηλ Σάιμον στο κλειστό θέατρο Συκεών την Τετάρτη 13 Μαΐου. Η εκδήλωση έγινε για τις ανάγκες του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας και οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας πρόσφεραν μεγάλες ποσότητες τροφίμων για αυτόν τον σκοπό.
       Η διασκευή και η απόδοση του έργου ήταν της Ζ.Στερικλή. Το παίξιμο των παιδιών ήταν καταπληκτικό και η παράσταση άρεσε ιδιαίτερα στα παιδιά του 1ου και του 5ου Δημοτικών Σχολείων που ήρθαν να την παρακολουθήσουν. Λίγα λόγια για την υπόθεση του έργου:
          Δύο αιώνες πριν, ο κόμης Γιουσέκεβιτς  έχει ρίξει στους κατοίκους του χωριού την κατάρα να γεννιούνται και να πεθαίνουν ηλίθιοι, θέλοντας έτσι να εκδικηθεί το θάνατο του γιου του, ο οποίος αυτοκτόνησε επειδή τον απαρνήθηκε η Σοφία Ζουμπρίτσκι εξαιτίας της αγραμματοσύνης του. Η κατάρα θα σπάσει μόνο αν μια απόγονος Ζουμπρίτσκι, παντρευτεί απόγονο Γιουσέκεβιτς. Δάσκαλοι οι οποίοι αναλαμβάνουν υπηρεσία στο χωριό, έχουν προσπαθήσει επανειλημμένα να μορφώσουν τους κατοίκους και να λύσουν την κατάρα αλλά μάταια. Μέχρι που φθάνει στο χωριό ο νέος δάσκαλος, Λέων Τολτσίνσκι , ο οποίος ερωτεύεται τη νεαρή απόγονο, Σοφία Ζουμπρίτσκι και βάζει στόχο να τη μορφώσει σε μια μέρα. Διορία την οποία δίνει ο απόγονος των Γιουσέκεβιτς, Γκρέγκορ.
          Ο δάσκαλος ξεπερνά όλα τα εμπόδια τα οποία βάζει ο κόμης, παντρεύεται τη Σοφία, η κατάρα λύνεται και οι κάτοικοι παύουν να είναι ηλίθιοι. Γίνονται σπουδαίοι επιστήμονες, δραστήριοι έμποροι, αλλά και διεφθαρμένοι δικαστές και νεόπλουτοι όπως άλλωστε συμβαίνει σε μια κανονική κοινωνία...
Μόνο ο δάσκαλος παραμένει ίδιος, γιατί έτσι είναι οι δάσκαλοι!
Μια κωμωδία που αρέσει όπου κι αν παίζεται!



















 

Δεν υπάρχουν σχόλια: