Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΝΕΥΡΟΚΟΠΛΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

     Την Πέμπτη 14 του Μάη είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τη γνωστή συγγραφέα Βασιλική Νευροκοπλή. Η εκδήλωση οργανώθηκε με την συμπαράσταση του συλλόγου γονέων και εντάχθηκε στα πλαίσια της Έκθεσης  Βιβλίου που διοργάνωσαν από κοινού οι σύλλογοι γονέων του 1ου και 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών.
       Όλα ξεκίνησαν από μια πέτρα που έσπασε τη σιωπή της για να εκμυστηρευθεί στον παραμυθά Καλλίστρατο την ξεχασμένη ιστορία της Πολιτείας των Αηδονιών. Αυτή την ιστορία θα διηγηθεί λίγο αργότερα ο παραμυθάς στον θλιμμένο βασιλιά που κυρίεψε την Πολιτεία μόνο για ν' ακούσει τ' αηδόνια της, μήπως καταλάβει γιατί ποτέ του δεν τα άκουσε. Είναι ένα παραμύθι που φέρνει στο προσκήνιο τις αξίες της αλληλεγγύης, της αδερφικής αγάπης, της εργατικότητας, της δικαιοσύνης, της συγχώρησης, της γενναιοδωρίας.
       Η υπέροχη αφήγηση της συγγραφέως πραγματοποιήθηκε μαζί με τα παιδιά της Δευτέρας τάξης στην αίθουσα του Β1. Η συγγραφέας απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών και υποσχέθηκε πως θα έρθει ξανά με αφορμή ένα καινούριο βιβλίο της.






Δεν υπάρχουν σχόλια: