Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

ΓΙΟΡΤΗ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ




Όλοι χωρίς εξαίρεση έχουν χρέος να γνωρίζουν γράμματα˙ η πατρίδα πρέπει να ιδρύσει σχολεία σε όλα τα χωριά για τα αρσενικά και τα θηλυκά παιδιά. Από τα γράμματα γεννιέται η προκοπή, με την οποίαν λάμπουν τα ελεύθερα έθνη.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ




       Την Πέμπτη 24 Μαρτίου στις 9.00 π.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, πραγματοποιήθηκε η γιορτή του σχολείου για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.  Τιμήσαμε τους ήρωες και της ηρωίδες του 1821 που αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας μας. Τα ονόματά τους γράφτηκαν με χρυσά γράμματα στην ιστορία της πατρίδας μας. Κολοκοτρώνης, Μπότσαρης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Μπουμπουλίνα, Κανάρης , Μιαούλης, Ανδρούτσος και τόσοι άλλοι. 
     Η γιορτή ξεκίνησε με ομιλία της δασκάλας της Α' τάξης Λαζαρίδου Ασημίνας. Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από όλες τις τάξεις του σχολείου μας. Τα παιδιά του Γ2  έπαιξαν το θεατρικό σκετς "Ο Ρήγας Φεραίος και τα δίκαια του ανθρώπου"Τα παιδιά του Δ1 έπαιξαν δύο σκετς: "Η κυρά-Φροσύνη" και τις "Μεσολογγίτισες". Η χορωδία του σχολείου με υπεύθυνη τη δασκάλα της μουσικής Δήμητρα Τσουκαλά, τραγούδησε τα τραγούδια "Ο Θούριος", "Τσάμικος", το "Σούλι", τα "Κλεφτόπουλα" και τα "Δέκα παλληκάρια".Υπεύθυνος για το συντονισμό της γιορτής ήταν η δασκάλα του τμήματος Ένταξης Βάσω Παπαδοπούλου. Η γιορτή έκλεισε με τον εθνικό μας ύμνο. Χρόνια πολλά σε όλους και όλες!
























































Δεν υπάρχουν σχόλια: