Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

     Μέρες του Νοέμβρη. Οι καθοριστικές μέρες του Νοέμβρη του 1973 που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο για να δώσουν ένα τέλος στο τυραννικό καθεστώς που κυβερνούσε τη χώρα και είχε καταλύσει τη δημοκρατία ήδη από το 1967. Μαζί με τους φοιτητές, ο λαός κατέβηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει ενάντια στη χούντα. "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ", το κεντρικό σύνθημα από τα στόματα όλων. Το δικτατορικό καθεστώς θα καταρρεύσει λίγους μήνες αργότερα. Η δημοκρατία θα επανέλθει το 1974.
      Ελάχιστος φόρος τιμής αποτελεί η γιορτή του σχολείου μας, σ'αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα. Στους νεκρούς και σ'αυτούς που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τους δικτάτορες. 
      Στη γιορτή μας ομιλητής ήταν ο δάσκαλος της Δευτέρας τάξης Κωστής Δελάκης. Παρουσιάστηκε το χρονικό του Πολυτεχνείου από την Πέμπτη και Έκτη τάξη του σχολείου μας. Τα παιδιά απάγγειλαν ποιήματα σχετικά με το Πολυτεχνείο και ακούστηκαν από τη χορωδία τα τραγούδια "Ο δρόμος", "Λεβέντης εροβόλαγε", "Ο λαός" και "Κάποτε θα'ρθουν να σου πουν".

Υπεύθυνη γιορτής: Γιώτα Κουρμένταλα
Υπεύθυνη χορωδίας: Δήμητρα Τσουκαλά

Το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει ως παντοτινό αίτημα. Ας το κρατήσουμε ζωντανό στις καρδιές μας.

Οι εξαιρετικές φωτογραφίες είναι του Γιάννη Βουτσαλά. Τον ευχαριστούμε θερμά.




















Δεν υπάρχουν σχόλια: