Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2016

Οικογένεια Νώε: η ιστορία του κατακλυσμού από το ΚΘΒΕ

     Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, το σχολείο μας παρακολούθησε την εκπληκτική παράσταση του ΚΘΒΕ "Οικογένεια Νώε" στο Βασιλικό θέατρο. Λίγα λόγια για το έργο:

      Ενώ ολόκληρος ο κόσμος βυθίζεται, μια κιβωτός παλεύει με τα κύματα. Ο προνοητικός Νώε, τα παιδιά και τα εγγόνια του, μαζί με δεκάδες ζώα, όχι μόνο ήμερα αλλά και άγρια, ταξιδεύουν και αγωνίζονται για την επιβίωση. Την «Οικογένεια Νώε», την ιστορία του κατακλυσμού όπως την μετέφεραν στο θέατρο η Ξένια Καλογεροπούλου και ο Θωμάς Μοσχόπουλος, σκηνοθετεί η Στέλλα Μιχαηλίδου για την Παιδική Σκηνή του ΚΘΒΕ.

Εναντίον των επιβατών της Κιβωτού δεν είναι μόνο τα κύματα, αλλά, στιγμές στιγμές, και οι μεταξύ τους σχέσεις. Στον περιορισμένο χώρο της κιβωτού, οι συγκάτοικοι συγκρούονται και συμφιλιώνονται, θυμώνουν και συγχωρούν, διαφωνούν και συνεργάζονται, απογοητεύονται και ελπίζουν. Γνωρίζουν καλύτερα τους άλλους αλλά και τον εαυτό τους. Κι αναρωτιούνται για ένα σωρό πράγματα: για τη φύση, τη θέση μας μέσα σε αυτήν, πόσο μαθαίνουμε μέσα από την ιστορία, πόσο ανοιχτοί είμαστε στο καινούργιο. Αν και σπάνια παίρνουν ικανοποιητικές απαντήσεις, μαθαίνουν να αναγνωρίζουν την αξία του ταξιδιού.
 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία- Επιμέλεια κίνησης: Στέλλα ΜιχαηλίδουΣκηνικά: Αντώνης ΔαγκλίδηςΚοστούμια-Ειδικές κατασκευές: Μάρθα ΦωκάΜουσική: Κώστας ΒόμβολοςΦωτισμοί: Σάκης ΜπιρμπίληςVideo Art: Μπάμπης ΒενετόπουλοςΒοηθός σκηνοθέτη: Άννη ΤσολακίδουΒοηθός σκηνογράφου: Ελίνα ΕυταξίαΒοηθός ειδικών κατασκευών: Κατερίνα ΒαφειάδηΟργάνωση παραγωγής: Marleen Verschuuren
ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης):  Φανή Αποστολίδου (Εύα), Χρύσα Ζαφειριάδου (Λία),  Αριστοτέλης Ζαχαράκης (Ζαχαρίας),  Άννα Κυριακίδου (Ρουθ), Φούλης Μπουντούρογλου (Νώε),  Νίκος Ορτετζάτος (Σίμος), Νίκος Ράμμος  (Χαμ), Σοφία Παπανικάνδρου (Χαχούνι).
Συμμετέχει, επίσης, η Αρετή Μίχου.







Δεν υπάρχουν σχόλια: