Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Β1, Β2 ΚΑΙ Ε1 ΣΤΟ 2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

         Η Δευτέρα τάξη του σχολείου μας και το Ε1 συμμετείχαν στο 2ο Φεστιβάλ Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που πραγματοποιείται το τριήμερο 10-12 Μαΐου στο κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης. Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν με τα προγράμματά τους σχολεία που ανήκουν στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.Παράλληλα, στο φουαγιέ του θεάτρου λειτουργεί έκθεση με έργα παιδιών από σχολεία της ίδιας περιφέρειας.
         Το Β1 και Β2 του σχολείου μας με τους εκπαιδευτικούς Κώστα Δελάκη και Μίνα Λαζαρίδου παρουσίασαν το θεατρικό τους "ΤΑ ΒΟΤΑΝΑ".Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά αυτά έχουν φυτέψει σε γλάστρες διάφορα είδη βοτάνων και έχουν κάνει και σχετική έκθεση στο σχολείο μας. Στο θεατρικό που παίξανε, μας έδωσαν να καταλάβουμε, ακόμα και με χιουμοριστικό τρόπο, τη σημασία που έχουν τα βότανα για την υγεία μας. Μπορείτε να δείτε κάποιες φωτογραφίες από το σκετς.











Το Ε1 του σχολείου μας, με το δάσκαλό του Γιώργο Κριθαρίδη και τη δασκάλα παράλληλης στήριξης Νίκη Στούπα, παρουσίασε με τεχνικές του θεάτρου την ιστορία "ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΡΥΔΙ" της Ελένης Σβορώνου. Η ιστορία αυτή βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός που συνέβη πριν από λίγα χρόνια σε δημοτικό σχολείο στο κέντρο της Αθήνας. Μιλάει για ένα παιδί από μια μακρινή χώρα που βρέθηκε στην Ελλάδα ως πρόσφυγας. Είναι η ιστορία της Αϊσέ. Ένα παιδί που το κορόιδεψαν, που το αδίκησαν, που γέλασαν σε βάρος του – χωρίς να φταίει. Μόνο και μόνο επειδή κάτι πάνω του το έκανε να ξεχωρίζει. «Ξένος» μπορεί να γίνει οποιοσδήποτε οποτεδήποτε, μικρός ή μεγάλος. Εκείνος όμως ή εκείνη που αναγκάστηκε ν’ αφήσει την πατρίδα για να γλιτώσει από τον πόλεμο ή από άλλες δυσκολίες και αδιέξοδα, έχει όνομα, λέγεται «πρόσφυγας». Οι τεχνικές θεάτρου που χρησιμοποιήθηκαν ήταν η παγωμένη εικόνα και το παιχνίδι ρόλων. 










Ακόμη, τα παιδιά παρακολούθησαν την έκθεση μαθητικής δημιουργίας από το 2ο διαγωνισμό "Παιδικά μολύβια για το περιβάλλον".









Δεν υπάρχουν σχόλια: