Τρίτη 16 Μαΐου 2017

Η ΠΕΜΠΤΗ ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

    Η Πέμπτη τάξη την Παρασκευή 12 Μαΐου επισκέφτηκε το Βυζαντινό Μουσείο και τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, συμμετείχε με δραστηριότητες και στο φεστιβάλ ανακύκλωσης στους χώρους της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
    Στο Βυζαντινό Μουσείο, ασχοληθήκαμε κυρίως με τη Παλαιοχριστιανική κατοικία. Τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, επεξεργάστηκαν τα φύλλα εργασίας που κρατούσαν στα χέρια τους. Μετά την παρατήρηση των εκθεμάτων συμπλήρωναν τα σχετικά φύλλα εργασίας.







Κατόπιν επισκεφτήκαμε τη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου όπου τα παιδιά συμμετείχαν σε δραστηριότητα φιλαναγνωσίας. Συγκεκριμένα, συμμετείχαν στη λύση του μυστηρίου της χαμένης κολοκύθας μαζί με τον ντετέκτιβ Κλουζ. Τα βιβλία με ήρωα τον ντετέκτιβ Κλουζ κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Τη δραστηριότητα την οργάνωσε η ομάδα GAMEKRAFT.







Για το τέλος, κρατήσαμε μια έκπληξη. Στους χώρους της Διεθνούς έκθεσης διοργανώθηκε και το φεστιβάλ ανακύκλωσης. Εκεί, τα παιδιά συμμετείχαν με παιχνίδια και κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος, μαθαίνοντας παράλληλα για τα οφέλη της ανακύκλωσης.








1 σχόλιο:

Unknown είπε...

Πολύ ενδιαφέροντα!