Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Η Ε' ΚΑΙ ΣΤ' ΤΑΞΗ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

      Τη Δευτέρα 5 Μαρτίου οι μεγαλύτερες τάξεις του σχολείου μας επισκέφθηκαν το 20ό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά(στην αίθουσα ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ) παρακολούθησαν τις ειδικές προβολές του Φεστιβάλ για παιδιά αυτής της ηλικίας. Συνολικά, τα παιδιά είδαν 4 ταινίες μικρού μήκους και συζήτησαν με την υπεύθυνη του Φεστιβάλ για τις παιδικές προβολές Ειρήνη Δελιδάκη.
      Οι ταινίες που παρακολουθήσαμε ήταν οι παρακάτω:
ΜΙΚΡΗ ΦΩΤΙΑ(LITTLE FIRE) που έχει ως θέμα το δεσμό που αναπτύσσει ένα παιδί 10 ετών που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού με έναν μηχανόβιο, τον Χέριτ. Μαζί αναχωρούν για μια μεγάλη περιπέτεια.
       Η 2η ταινία είχε τον τίτλο Ο ΜΠΑΣΙΡ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ(BACHIR IN WONDERLAND) και αναφέρεται στη ζωή ενός παιδιού-πρόσφυγα, του Μπασίρ. Ο μικρός ονειρεύεται να κολυμπήσει κάποτε στην Ισπανία. Θα γίνει άραγε το όνειρό του πραγματικότητα;
        Η ταινία ΚΟΤΖΟ-KOJO ήταν η 3η στη σειρά. Ο δωδεκάχρονος Κότζο παίζει ντραμς από πολύ μικρός. Στην κάμερα μιλάει για τον πατέρα και μέντορά του στη μουσική, για τα όνειρά του και τα σχέδια για το μέλλον.
         Το ΣΟΟΥ ΤΩΝ ΜΟΥΣΩΝΩΝ-MONSHOONSHOW, έκλεισε τις προβολές. Μια πολύ συγκινητική ταινία για ένα τυφλό παιδί στην Ινδία που σχεδιάζει να συμμετάσχει σε διαγωνισμό τραγουδιού. Θα καταφέρει να πάρει βραβείο;




Δεν υπάρχουν σχόλια: