Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

ENHMEΡΩΣΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

    

    Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του σχολείου μας,

    Επικοινωνούμε μαζί σας καθώς διαπιστώνουμε ότι ο Κορωνοϊός COVID-19 εξαπλώνεται ιδιαίτερα επιθετικά γύρω μας. Τα διαγνωστικά τεστ που γίνονται να είναι θετικά στο 32%. Από τα εννιά δημοτικά σχολεία των Συκεών έχουν κλείσει τα δύο λόγω θετικών τεστ σε εκπαιδευτικούς αλλά και μαθητές-τριες.

    Θα σας παρακαλούσαμε ιδιαίτερα να συζητάτε με τα παιδιά σας την αναγκαιότητα τήρησης των μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του ιού και ιδιαίτερα να φοράνε την μάσκα σωστά (περιλαμβάνοντας και την μύτη). Φροντίστε το παιδί σας να έρχεται στο σχολείο με τουλάχιστον δυο μάσκες καθώς επίσης να έχει όλα τα προσωπικά αντικείμενα που χρειάζεται γιατί δανεισμός μεταξύ των μαθητών-τριων δεν επιτρέπεται.

    Σας υπενθυμίζουμε αν τυχόν συμμετέχουν τα παιδιά σας σε δραστηριότητες εξωσχολικές να ελέγξετε αν τηρούνται εκεί τα πρωτόκολλα ασφαλείας, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να μην υπάρχει διασπορά του ιού.

    Επίσης αν διαπιστώσετε στο παιδί σας κάποιο από τα παρακάτω συμπτώματα

Πυρετό, βήχα, Δυσκολία στην αναπνοή, Μυαλγίες, Ρίγος, Πονοκέφαλο, Δυσκαταποσία, Ρινική καταρροή/συμφόρηση, Ναυτία / έμετο, Κοιλιακό πόνο, διαρροϊκές κενώσεις μην το φέρετε στο σχολείο και φροντίστε να το εξετάσει ΑΜΕΣΑ ο παιδίατρος.

     Αγαπητοί Γονείς έχουμε καταφέρει μέχρι σήμερα να μην υπάρχουν στο σχολείο μας κρούσματα και αυτό οφείλεται και στην δική σας προσπάθεια και σας ευχαριστούμε.

    Στο επόμενο διάστημα ο καιρός κρυώνει αλλά με βάση τις οδηγίες μη διασπορά του ιού θα συνεχίσουμε να έχουμε τα παράθυρα και τις πόρτες ανοιχτά. Γι αυτό να εφοδιάζετε τα παιδιά με μπουφάν και παλτά.

Επίσης επειδή με βάση τα ιατρικά πορίσματα ο Κορωνοϊός είναι ιδιαίτερα μεταδοτικός και τα παιδιά είναι συνήθως ασυμπτωματικά ή τον περνούν πολύ ελαφριά-με ένα πονοκέφαλο για παράδειγμα, θα παρακαλούσαμε ιδιαίτερα, στην περίπτωση που υπάρχει τεστ θετικό σε μέλος της οικογένειας τα παιδιά που επιστρέφουν από καραντίνα, τρεις ημέρες πριν επιστρέψουν, να κάνουν και τα ίδια τεστ για να υπάρχει βεβαιότητα ότι είναι αρνητικά για την προστασία των συμμαθητών-τριών τους και των οικογενειών τους αλλά και των εκπαιδευτικών, αρκετοί από τους οποίους είναι μεγάλης ηλικίας.

    Στόχος όλων μας είναι πάντα η ασφαλής λειτουργία και η επίτευξη άριστης υγείας καθώς και η βελτίωση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αλλά και των συμπεριφορών των μαθητών-τριων μας.      

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο Διευθυντής          Ο Σύλλογος Διδασκόντων

Δεν υπάρχουν σχόλια: