Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX

 

ΟΔΗΓΟΣ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ – ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ WEBEX

 

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, μέσω της πλατφόρμας Webex, είναι η απευθείας  επικοινωνία σε πραγματικό χρόνο εκπαιδευτικού – μαθητών, οι οποίοι επικοινωνούν ζωντανά, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή (απαιτείται μικρόφωνο και προαιρετικά κάμερα), τάμπλετ ή κινητού (smartphone).

 

Για να είναι επιτυχημένη αυτή η μορφή διδασκαλίας πρέπει να τηρούμε όλοι τους εξής κανόνες:

1)   Σεβόμαστε όλους όσοι συμμετέχουν στην τηλεδιάσκεψη.

2)   Αυτά που θα ειπωθούν δε θα γίνουν αντικείμενο για σχόλια.

3)   Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση, η ηχογράφηση και η βιντεοσκόπηση της τηλεδιάσκεψης, καθώς και η ανάρτηση στιγμιότυπων της τηλεδιάσκεψης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook).

4)   Δε χρησιμοποιούμε άλλες δυνατότητες της πλατφόρμας (πχ. chat), όταν δεν χρειάζεται. Ο χρόνος μας είναι πολύτιμος και κάθε περισπασμός είναι σε βάρος του συνόλου.

5)   Κλείνουμε το μικρόφωνό μας.

6)   Δεν κοινοποιούμε τους συνδέσμους που σας έχουν δοθεί από τους εκπαιδευτικούς για να εισέλθετε στις τάξεις της webex, σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ούτε δίνονται σε άλλα πρόσωπα.

 

Για τη χρησιμοποίηση ή όχι κάμερας θα αποφασίσει κάθε οικογένεια χωριστά. 

Οι μαθητές θα ανοίγουν το μικρόφωνό τους, όταν τους το επιτρέπει ο/η εκπαιδευτικός. Η ταυτόχρονη χρήση των μικροφώνων δυσκολεύει πάρα πολύ την επικοινωνία. Όταν κάποιος μαθητής θέλει να μιλήσει, θα πατάει το εικονίδιο με το χεράκι που βρίσκεται δίπλα στο όνομά του και θα περιμένει να του δώσει το λόγο ο εκπαιδευτικός. Όταν ολοκληρώσει αυτό που θέλει να πει, θα κλείνει το μικρόφωνό του και θα ξαναπατάει το εικονίδιο με το χεράκι για να το απενεργοποιήσει (σε κάποιες περιπτώσεις το χεράκι δεν είναι ενεργό).


Κάθε εκπαιδευτικός του σχολείου έχει διαφορετική αίθουσα. Σας έχουμε στείλει τον σύνδεσμό του για να συνδέεστε με βάση το Πρόγραμμα Διδασκαλίας που σας στείλαμε.


Μην στενοχωρηθείτε αν κάτι δεν πάει καλά. Όλοι μας, μεγάλοι και μικροί, πρέπει να δείξουμε υπομονή.


Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε απορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: