Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Οι μαθητές-τριες της Γ1 τάξης μαθαίνουν για τις μέλισσες και το μέλι

Τα παιδιά της Γ1 τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών, ασχολήθηκαν με το μέλι και τις μέλισσες κατά τη διάρκεια σχεδίου project, με την καθοδήγηση του δασκάλου τους Σερενίδη Δημητρίου και των φοιτητών-τριών του Παιδαγωγικού τμήματος δημοτικής εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης.
Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το αγρόκτημα της Γεωπονικής σχολής του ΑΠΘ στις 12/12/11 αφιερώνοντας ένα τρίωρο από το κανονικό πρόγραμμα της ημέρας. Την ενημέρωση τους ανέλαβε ο καθηγητής της σχολής Αντρέας Θρασυβούλου ο οποίος με το πλούσιο υλικό του έφερε πιο κοντά τα παιδιά με τον κόσμο των μελισσών. Εκείνη τη μέρα προβλήθηκαν πολλές διαφάνειες και τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να  αλληλοπαρουσιάσουν το σχετικό υλικό. Επίσης, δόθηκε η ευκαιρία στα παιδιά να μπουν σε εργαστήριο επεξεργασίας μελιού και να δοκιμάσουν διαφόρων ειδών μέλι, γύρη και βασιλικό πολτό. Τέλος, τους μοιράστηκε η εφημερίδα «Μελισσοκομική επιθεώρηση» . Για μια πιο δημιουργική απασχόληση των παιδιών με τις μέλισσες ο κ. Θρασυβούλου παραχώρησε μία κυψέλη.
Όλη την εβδομάδα του σχεδίου project τα παιδιά ασχολήθηκαν εκτενώς με τις μέλισσες δημιουργώντας δικές τους κατασκευές (π.χ. ομοιώματα μελισσών από αλμυρό ζυμάρι) και δικά τους κολάζ.
Την τελευταία μέρα έγινε παρουσίαση του υλικού στην Γ τάξη του 5ου Δημοτικού Σχολείου και ενός Θεάτρου Σκιών του οποίου το σενάριο ανέλαβε να γράψει η κάθε ομάδα της τάξης θίγοντας και διαφορετική πλευρά του θέματος.
Την παρουσίαση αυτή παρακολούθησε και ο υπεύθυνος του ολοήμερου τμήματος.

                            




Δεν υπάρχουν σχόλια: