Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 2013

    Την Παρασκευή 15 του Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας η γιορτή του Πολυτεχνείου.Οι μαθητές, οι μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς τιμήσαμε τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών και φοιτητριών εκείνες τις τρεις κρίσιμες ημέρες που οχυρώθηκαν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο απαιτώντας την άμεση παραίτηση της χούντας των συνταγματαρχών. Ήχησαν στα χείλη αυτών των παιδιών τα αιτήματα για δημοκρατία και ελευθερία, πανανθρώπινα αιτήματα που καταπατήθηκαν από τους στυγνούς δικτάτορες.
    Η γιορτή μας ξεκίνησε με ομιλία της δασκάλας Ντέρτσου Αλεξάνδρας που έκανε μια ιστορική αναδρομή και στο συγκλονιστικό έπος του λαού μας, την Εθνική Αντίσταση κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής 1941-44  φτάνοντας ως τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973.
    Η γιορτή συνεχίστηκε με ένα θεατρικό από μαθητές και μαθήτριες της Έκτης τάξης με τίτλο"Προετοιμάζοντας τη γιορτή του Πολυτεχνείου" στο οποίο τα παιδιά μιας τάξης ενός σχολείου παρουσιάζουν κρίσιμα γεγονότα από την περίοδο της επτάχρονης δικτατορίας 1967-74 και καταλήγουν με τον ηρωικό αγώνα των φοιτητών που βάφτηκε στο αίμα. Κατά τη διάρκεια του θεατρικού προβάλλονταν με τον προβολέα οπτικά και ηχητικά ντοκουμέντα από την περίοδο εκείνη.
   Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα από παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου. Η χορωδία του σχολείου μας με την καθοδήγηση της μουσικού μας Δήμητρας Τσουκαλά, τραγούδησε τον "Δρόμο", το "Λεβέντης εροβόλαγε" και το "Κουβέντα μ' ένα λουλούδι"
   Η γιορτή έκλεισε με τον Εθνικό μας Ύμνο. Ας μείνει ως παντοτινό αίτημα το σύνθημα των παιδιών: ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

      Υπεύθυνος διοργάνωσης γιορτής: Κριθαρίδης Γιώργος 
      Υπεύθυνη Χορωδίας                       :Τσουκαλά Δήμητρα
      Πανηγυρικός της ημέρας           :  Ντέρτσου Αλεξάνδρα
      Υπεύθυνος Ηχητικών                 :  Φωτιάδης Κώνσταντίνος
      Στολισμός                                     :  Κρικέλη Βάγια          












Δεν υπάρχουν σχόλια: