Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΣΤΟ Β2-ΜΥΘΟΙ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

     Την εβδομάδα που μας πέρασε οι φοιτήτριες και οι φοιτητές του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ εργάστηκαν με τα παιδιά του Β2 και παρουσίασαν το project ΜΥΘΟΙ-ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Μέσα στη χρονική διάρκεια ενός τετραημέρου, τα παιδιά του Β2 έψαξαν και βρήκαν αγαπημένα τους παραμύθια και μύθους. Χωρίστηκαν σε 4 ομάδες και έπιασαν δουλειά. Παρουσιάστηκαν από τις ομάδες ο Ηρακλής και οι 12 άθλοι του, η επιστροφή του Οδυσσέα στην Ιθάκη, οι 12 θεοί του Ολύμπου καθώς και οι μύθοι του Αισώπου.
      Τα παιδιά όμως αγαπάνε και τα παραμύθια, κλασσικά αλλά και πιο σύγχρονα. Η κοκκινοσκουφίτσα, η χιονάτη, ο λύκος και τα 7 κατσικάκια και ο Πινόκιο. Ακόμα πιο σύγχρονα παραμύθια όπως ο Τριγωνοψαρούλης και η Φρικαντέλα.
       Αφού διαβάστηκαν μέσα στην τάξη οι μύθοι και τα παραμύθια τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. Εκεί που υπάρχουν τα 7 καλά λυκάκια και το κακό κατσίκι, η κακή κοκκινοσκουφίτσα και ο καλός ο λύκος, εκεί που δεν υπάρχει ο γίγαντας είναι καλός κι όχι εγωιστής...
   Στο τέλος, έφτιαξαν κούκλες και σενάρια και μας παρουσίασαν τα παραμύθια τους με κουκλοθέατρο.











Οι σελίδες του βιβλίου με τα ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ που έγραψαν τα παιδιά δουλεύοντας ομαδικά.



 Φωτογραφίες από το κουκλοθέατρο με τις ομάδες να παρουσιάζουν τα δικά τους παραμύθια με κούκλες που κατασκεύασαν τα ίδια.