Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

20 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

20 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
«Μια ζωή χαμόγελο»

Αγαπητοί Γονείς,
Κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας. Ο φετινός εορτασμός έχει τίτλο «Μια ζωή χαμόγελο». Η Παγκόσμια Ημέρα Στοματικής Υγείας έχει οριστεί από την Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία, σε συνεργασία και με την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, με σκοπό την ενημέρωση για την συμβολή και την αλληλεπίδραση της Στοματική Υγείας στη γενικότερη Υγεία του ανθρώπου. Επιπλέον, αποσκοπεί στην προώθηση της ευεργετικής δράσης της καθημερινής υγιεινής του στόματος και των δοντιών προκειμένου να εξαλειφθούν ή να περιοριστούν σημαντικά οι στοματικές παθήσεις, όπως είναι η οδοντική τερηδόνα και τα περιοδοντικά νοσήματα (ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα).
ΟΔΗΓΙΕΣ:
Το τακτικό βούρτσισμα των δοντιών, το πρωί μετά το πρωινό γεύμα και το βράδυ ακριβώς πριν τον ύπνο, με φθοριούχα οδοντόπαστα και η καθημερινή χρήση οδοντικού νήματος είναι ιδιαιτέρως αποτελεσματικό στην πρόληψη  της οδοντικής τερηδόνας και των νοσημάτων των ούλων.  Άλλα απλά μέτρα  συνεισφέρουν, επίσης, στη διατήρηση της καλής στοματικής υγείας:
·         η χαμηλή σε ζάχαρη υγιεινή διατροφή, πλούσια σε φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά,
·         η αποφυγή πρόχειρων φαγητών με υψηλή περιεκτικότητα ζάχαρης μεταξύ των γευμάτων (κρουασάν, καραμέλες, σοκολάτες, γαριδάκια, γκοφρέτες κ.α.) και

·         ο τακτικός οδοντιατρικός έλεγχος και η φθορίωση των δοντιών ανά 6μηνο συμβάλλει σημαντικά στην πρόληψη των στοματικών νοσημάτων. 

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ανακοίνωση 



Δεν υπάρχουν σχόλια: