Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Ήλιος, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον.

   Τα τμήματα ΣΤ1 και ΣΤ2 στα πλαίσια της επίσκεψής τους στην Αθήνα, συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ  " Ήλιος, άνεμος, νερό. Ενέργεια στο μέλλον."


      Κίνηση, τροφή, δύναμη, ζέστη, δροσιά και χιλιάδες άλλα πράγματα είναι μόνο ενέργεια. Κύρια πηγή της είναι ο Ήλιος. Την αντλούμε από τεράστιες αποθήκες που δημιoυργήθηκαν στη Γη πριν από εκατομμύρια χρόνια και δεν είναι ατελείωτες, ενώ μας προσφέρουν «δώρα» ακριβά και βρόμικα. Σήμερα ο άνθρωπος στρέφεται ξανά στις αέναες και ανεξάντλητες μορφές ενέργειας, τις οποίες από παλιά -με σοφία- χρησιμοποιούσε. Ο Ήλιος, η δύναμη του Αέρα, η δύναμη του Νερού, με τη συνδρομή της τεχνολογίας, παίζουν ξανά ρόλο στη ζωή μας και δίνουν ενέργεια καθαρή και προσιτή. Είναι οι νέες, πολύ παλιές, ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος
 
Να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά τη σπουδαιότητα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για το παρόν και το μέλλον του ανθρώπου και του πλανήτη. Η ποιότητα και η ποσότητα της ενέργειας που αντλούμε είναι καθοριστικoί παράγοντες για την ποιότητα της ζωής μας.


Στόχοι:

  • Να κατανοήσουν τα παιδιά τον πρωταρχικό ρόλο του ήλιου στην παραγωγή ενέργειας.
  • Να διακρίνουν τις ανανεώσιμες από τις μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
  • Να αντιληφθούν γιατί οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι απαραίτητες για το παρόν και το μέλλον μας.
  • Να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη για εξοικονόμηση ενέργειας στην καθημερινή μας ζωή.
  • Να συνειδητοποιήσουν το ρόλο που μπορούν να παίξουν για το μέλλον της χώρας μας σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. 
 
















Δεν υπάρχουν σχόλια: