Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ



Η Έκτη τάξη του 1ου και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών πραγματοποίησε την καθιερωμένη ετήσια επίσκεψη στην Αθήνα το διάστημα από τις 20 έως τις 22 Απριλίου. Πρωταρχικός στόχος της εκπαιδευτικής εκδρομής ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά τη Βουλή των Ελλήνων και να ξεναγηθούν στους χώρους της.
    Το πρόγραμμα των επισκέψεων ξεκίνησε το Σάββατο 20 του Απρίλη με την επίσκεψή μας στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, ένα από τα πιο εντυπωσιακά του είδους του στην Ευρώπη. Την Κυριακή το πρόγραμμα ήταν ιδιαίτερα φορτωμένο και ξεκίνησε με την επίσκεψη στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης και την ανάβαση στον ιερό βράχο για να θαυμάσουμε τον Παρθενώνα. Να σημειώσουμε εδώ ότι είχαμε ειδική ξεναγό για αυτές τις επισκέψεις. Αργότερα επισκεφτήκαμε την Παλιά Βουλή που τώρα πια είναι το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Η πείνα όμως άρχισε ήδη να κάνει έντονη την εμφάνισή της οπότε οδηγηθήκαμε στα υπέροχα γραφικά δρομάκια της Πλάκας. Στις 16.00μ.μ ήταν το ραντεβού μας στη Βουλή των Ελλήνων. Τα παιδιά παρακολούθησαν ένα εικοσάλεπτο βίντεο με την ιστορία του κτιρίου και κατόπιν ξεναγήθηκαν στους χώρους και στην κεντρική αίθουσα των συνεδριάσεων. Στην πλατεία Συντάγματος είδαμε και την αλλαγή φρουράς στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Ξεχωριστή εμπειρία, δε συμφωνείτε;
    Στη συνέχεια ξεκούραση στο ξενοδοχείο και το βράδυ διασκεδάσαμε με τη συνοδεία μουσικής σε ταβέρνα στη γραφική περιοχή του Ψυρρή.
    Τη Δευτέρα ξεκινήσαμε με την προγραμματισμένη επίσκεψη στο κέντρο «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ» που ανήκει στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. Γι αυτήν την επίσκεψη υπάρχει ξεχωριστή ανάρτηση στο ιστολόγιό μας. Μετά, κατευθυνθήκαμε στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες της σύγχρονης εποχής το 1896. Εδώ, ολοκληρώσαμε την εκδρομή μας στην Αθήνα.
 Κουραστήκαμε, δε λέω, αλλά περάσαμε τόσο ωραία! 
































Δεν υπάρχουν σχόλια: