Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΑΡΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

Το ψωμί, <<άρτος>>, αποτελεί το βασικό στοιχείο στη διατροφή του ανθρώπου. Τα παιδιά της Β΄ Τάξης <<μυήθηκαν>> στα διάφορα στάδια παρασκευής διαφόρων <<τύπων>> ψωμιού, κατανόησαν τη σημασία και την αξία του στην <<Πυραμίδα της Διατροφής>> και στο τέλος γεύθηκαν τις δημιουργίες τους.  

 
Ομάδα  Α΄ 
                                                                          Ομάδα Β΄


Ομάδα Γ΄ 
 
Αλεύρι από καλαμπόκι
                                                                Αλεύρι ανάμικτο
                                                                 Αλεύρι από σιτάρι
Νερό
Μαγιά
Αλάτι-Ζάχαρη-Λάδι





                                                              Ρίχνουμε νερό στο αλεύρι

          Διαλύουμε τη μαγιά σε χλιαρό νερό και                                                                                                                                 την προσθέτουμε στο μίγμα μας.

Προσθέτουμε αλάτι και ζάχαρη...
και ανακατεύουμε πολύ καλά  το μίγμα μας




Αν χρειαστεί χρησιμοποιούμε και τις γροθιές μας.

Στη συνέχεια πλάθουμε μικρά ψωμάκια.



                                          Τα τοποθετούμε σε ταψάκια αφού προηγουμένως
                                          τα έχουμε αλείψει με λάδι για να μην κολλήσει το ζυμάρι.




                                          Κατόπιν τοποθετούμε τα ταψάκια σε ζεστό περιβάλλον
                                          για να <<φουσκώσει>> το ζυμάρι.
Στο τέλος τα τοποθετούμε σ' έναν 
προθερμασμένο φούρνο.


                                          Και ιδού το αποτέλεσμα: Νόστιμα, αχνιστά ψωμάκια
                                          μας περιμένουν να τα γευτούμε.
                                          ΚΑΛΗ        ΜΑΣ         ΟΡΕΞΗ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια: