Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΧΑΙΑ

   Την Έκθεση Κυκλοφοριακής Αγωγής επισκέφτηκαν οι μαθητές-τριες της πέμπτης (Ε) τάξης του σχολείου μας με θέμα: «Με την οικογένεια...ασφαλώς κυκλοφορώ!» που λειτούργησε η Τροχαία Θεσσαλονίκης στο εμπορικό κέντρο «Mediterranean Cosmos» στη Θεσσαλονίκη.
Την έκθεση διοργάνωσε η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο του προγράμματος «η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών».
Οι μαθητές-τριες μας εκπαιδεύτηκαν διαδραστικά στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής πώς να κινούνται με ασφάλεια ως πεζοί ή οδηγοί ποδηλάτου.
Τέλος τα παιδιά ζωγράφισαν με θέμα την οδική ασφάλεια.
    Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την μοναδική μας «οικοδέσποινα», την Αν. Διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης, κ.Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, που με τις τροχονόμους που συνεπικουρούσαν το έργο της μας χάρισαν μια μοναδική εμπειρία και ένα ξεχωριστό μάθημα σε δασκάλους, συνοδούς γονείς και κυρίως στους μαθητές της ´Ε 1 & ´Ε 2 τάξης! Τόσο η οδήγηση στο μηχάνημα εικονικής πραγματικότητας, όσο και η κίνηση με τα ειδικά γυαλιά κούρασης και μέθης αποτέλεσαν μοναδική εμπειρία για όλους μας! Ελπίζουμε αυτή η μοναδική εμπειρία να κάνει τους μαθητές μας συνειδητοποιημένους πεζούς και αργότερα και οδηγούς, ώστε η χώρα μας να αφήσει πολύ πίσω της την αρνητική πρώτη θέση σε τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα στον πολιτισμένο κόσμο...
    Σίγουρα θα παρακολουθήσουμε κι άλλες παρόμοιες δραστηριότητες της Τροχαίας με πολύ μεγάλη χαρά!!!














          Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: κ. Νικολίνας Ιωάννης
                                                  κ. Κουρμένταλα Παναγιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: