Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

ΤΑ ΠΕΜΠΤΑΚΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

    Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, η Πέμπτη και η Έκτη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Συκεών παρακολούθησαν δωρεάν την προβολή της ταινίας ΠΙΣΩ ΑΠΌ ΤΗ ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΟΡΤΑ(Behind the blue door), στην αίθουσα "ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΟΡΝΕΣ" στα πλαίσια του τμήματος "ΝΕΑΝΙΚΗ ΟΘΟΝΗ του 58ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

           ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ

Τι κρύβεται πίσω από τη γαλάζια πόρτα που εμφανίζεται μόνο όταν κλείσουμε τα μάτια μας πριν πέσουμε για ύπνο; Ο μαγικός, τρομακτικός κόσμος που εκτείνεται πίσω από αυτό το φανταστικό κατώφλι είναι γεμάτος θαρραλέους ήρωες, μυστηριώδη τέρατα και καινούργιους φίλους – ακόμα και πολύχρωμα πουλιά που μιλούν τη γλώσσα των ανθρώπων. Μια συναρπαστική αλληγορία για την περιπέτεια της αναχώρησης από την παιδική ηλικία, τη σύγκρουση με τα προβλήματα της σύγχρονης ενήλικης ζωής και τη δύναμη της γονεϊκής αγάπης, που βασίζεται σ’ ένα πολυδιαβασμένο βιβλίο από μικρούς και μεγάλους.



Στο τέλος της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τα παιδιά για το μήνυμα ή τα μηνύματα αυτής της ταινίας. Η ταινία πραγματικά άρεσε στα παιδιά και εντυπωσίασε με τα οπτικά και ηχητικά εφέ της.








Δεν υπάρχουν σχόλια: