Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017

Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

      Τιμήσαμε σήμερα την επέτειο εξέγερσης των φοιτητών στο Πολυτεχνείο. Μέρες του Νοέμβρη. Οι 3 μέρες του Νοέμβρη του 1973 που οι φοιτητές και οι φοιτήτριες κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο για να δώσουν ένα τέλος στο τυραννικό καθεστώς που κυβερνούσε τη χώρα και είχε καταλύσει τη δημοκρατία ήδη από το 1967. Μαζί με τους φοιτητές, ο λαός κατέβηκε στους δρόμους για να διαδηλώσει ενάντια στη χούντα. "ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ", το κεντρικό σύνθημα από τα στόματα όλων. Το δικτατορικό καθεστώς θα καταρρεύσει λίγους μήνες αργότερα. Η δημοκρατία θα επανέλθει το 1974.
      Ελάχιστος φόρος τιμής αποτελεί η γιορτή του σχολείου μας, σ'αυτούς που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη χούντα. Στους νεκρούς και σ'αυτούς που φυλακίστηκαν και βασανίστηκαν από τους δικτάτορες. 
      Παρουσιάστηκε το χρονικό του Πολυτεχνείου από μαθητές και μαθήτριες του Ε2. Παιδιά από τα τμήματα Β1, Γ1, Ε1 και από την Δ' τάξη απήγγειλαν ποιήματα σχετικά με το Πολυτεχνείο, το Γ2 παρουσίασε ένα θεατρικό δρώμενο με τίτλο"Στη διαδήλωση", σκετς παρουσιάστηκαν από τα τμήματα ΣΤ1 "Εδώ Πολυτεχνείο" και ΣΤ2 "Πολυτεχνείο 1973:Θυμάσαι;"  Από τη χορωδία ακούστηκαν τα τραγούδια "Ο δρόμος", "Λεβέντης εροβόλαγε", "Κουβέντα με ένα λουλούδι" και "Κάποτε θα'ρθουν να σου πουν".


Υπεύθυνη γιορτής: Γιώτα Κουρμένταλα

Υπεύθυνη χορωδίας: Δήμητρα Τσουκαλά
Υπεύθυνοι ηχητικών: Γιώργος Κριθαρίδης-Κώστας Δελάκης


Το σύνθημα ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει παντοτινό αίτημα. Ας το κρατήσουμε ζωντανό στις καρδιές μας.








                                      
















                            TO ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: